***       Водещите новини за деня до 13.00

...
   ***       Водещите новини за деня до 13.00
Коментари Харесай

Водещите новини! В ЕП се опасяват от руска намеса в изборите у нас. Пеевски впечатлил Елена Йончева със знания

   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 април   

 

Евродепутати се притесняват от съветска интервенция в идните парламентарни избори у нас, както и от парцелите в България, притежавани от съветските управляващи.

„ Европейският парламент е смутен от достоверните известия за засилените съветски опити за интервенция в идните избори за българското Народно заседание на 9 юни, показва съществено безпокойствие от съществуването на съветския надзор върху мрежа на сътрудници за дезинформация, дейни в обществените медийни платформи, академиите, Неправителствени организации и политическите партии; съществено е смутен заради многочислената благосъстоятелност на територията на България, притежавана сега от съветските управляващи, някои от които са от стратегическо значение и служат за центрове за съветско въздействие върху демократичните процеси в страната “.

***

Номинацията ми от Движение за права и свободи – Благоевград я одобрявам като знак на благодарност за триумфите ми в името на България, съобщи пред бТВ от Страсбург евродепутатът Елена Йончева.

Тя разкри триумфите си в Европа, един от които е обвързван с миграцията, поради която Европа сега е един разграден двор. 

Йончева описа, че персонално в действителност Делян Пеевски я е поканил на среща и я е изненадал с данните за работата ѝ.

***

„ През последните седмици стартира да се слага въпросът за какво още нямаме получено второто заплащане по ПВУ. Това ще бъде тематика и по време на предизборната акция. Фактите са ясни – ГЕРБ и Движение за права и свободи саботират правосъдната промяна “. 

Това съобщи депутатът от ПП-ДБ и някогашни министър председател акад. Николай Денков пред медии.

Той посочи, че с цел да бъде осъществено заплащането, би трябвало Народно събрание да одобри четири акта.

***

Колективен трудов контракт 2024-2025 за детско и учебно опазване на здравето, с който се усилва с 30 % заплащането в детското и учебно опазване на здравето, подписаха кметът на София Васил Терзиев и представители на синдикатите.

***

„ Искам да кажа нещо значимо на нашите гласоподаватели: Нито ще се откажем, нито ще се предадем, нито ще дадем страната да се ръководи от Делян Пеевски, ще дадем всичко допустимо страната да продължава да се развива. Вярвам, че в България има хора, които имат вяра в нас и ще гласоподават за нас ". 

Това съобщи съпредседателят на „ Продължаваме промяната " Кирил Петков.

***

Пред публицисти представители на групировката обясниха, че е извънредно време България да бъде ръководена от държавно управление, в което има „ ярки политически фигури “.

***

Служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов е в Пазарджик, където разяснява настоящи тематики пред медиите.

„ Имам сестра, само че тя е разведена от 2009 с въпросния човек. 15 години нито аз или различен член на моето семейство поддържаме контакт с него.

„ Министерство на вътрешните работи няма нищо общо в обвиняванията за провокация по отношение на Димитър Стоянов, законът е за всички ", съобщи служебният министър на вътрешните работи Калин Стоянов след ареста на проверяващия публицист Димитър Стоянов. Стоянов заплаши с оръжие мъж след свада на улицата, който по-късно се оказа чиновник на Национална агенция за приходите.

***

В Северна Македония 1 814 317 гласоподаватели през днешния ден ще гласоподават за избор на президент на страната. Това са седмите президентски избори в Северна Македония и са с рекорден брой претенденти – седем.

***

Силни детонации се чуха в Одеса в 06.57 часа, след което незабавно бе задействана въздушната паника. Градът е нападнат с крилати ракети, оповестяват локалните канали в приложението Телеграм, съобщи Българска телеграфна агенция.

***

***

В Съединените щати Сенатът утвърди помощта за Украйна, Израел и Тайван. Текстът беше подсилен от 79 сенатори, а 18 гласоподаваха „ срещу ”. Последната стъпка е пакетът на обща стойност 95 милиарда $ да бъде изпратен в Белия дом. Американският президент Джо Байдън увери, че ще го подпише още през днешния ден.

***

Перуанска психоложка с нелечимо заболяване, което атрофира мускулите ѝ и я прикова на легло години наред, постави завършек на живота си с евтаназия, сподели юристът ѝ, представен от Асошиейтед прес, съобщи Българска телеграфна агенция.

Жената стана първият човек в страната, получил правото да постави завършек на живота си с здравна помощ.

Години наред Ана Естрада води борба в съдилищата в родината си за правото да постави завършек на живота си по заслужен метод.

***

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР